IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla разработва амфибия

Електрическият модел използва базата на Model S

16:15 | 10.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Model S. Снимка: Tesla </em></p>

Model S. Снимка: Tesla

Американската компания Tesla напредва с разработката на своя автомобил амфибия, като за неговата направа се използва базата на Model S, съобщава Autocar. Припомняме, че главният изпълнителен директор на компанията Елон Мъск още миналата година намекна, че възнамерява да създаде подобен всъдеход.

През миналата година Мъск плати сумата от 866 000 долара за колата амфибия от филма "Шпионинът, който ме обичаше". Още тогава той обяви амбициите си да създаде такъв сериен модел.

"Вече работим по първата си амфибия", сподели пред британското издание Мъск. "Проектът не е с висок приоритет, като целта ни е да създадем малка серия, която да предложим на пазара".

От изказването на изпълнителния директор на компанията става ясно, че бъдещата амфибия на Tesla ще използва базата на Model S. Автомобилът ще има електрическо задвижване и ще може да се движи както на сушата, така и под вода.

Що се отнася до дизайна на колата, той ще бъде вдъхновен от модела Lotus Esprit, на който е базарна и амфибията от "Шпионинът, който ме обичаше". Моделът на Tesla обаче ще бъде с около 10% по-голям и вероятно ще предлага четири места.

Плановете предвиждат да бъдат изработени 10 такива амфибии. Засега обаче няма информация за датата на премиерата им и цените, на които ще се предлагат.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още