IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Показаха новия Chevrolet-Niva

Появи се първата официална снимка на всъдехода

12:00 | 27.08.14 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>снимка: Autoreview</em></p>

снимка: Autoreview

Първите снимки на прототип на новото поколение на всъдехода Chevrolet-Niva бяха публикувани от руското печатно издание Аutoreview. Oчаква се дебютът на модела пред публика да се състои до края на август на автосалона в Москва.

Според информацията на изданието дължината на прототипа е 4316 мм, което е с 260 мм повече от сегашната генерация на всъдехода. Засега разстоянието между двете оси се пази в тайна, но се знае, че то се е увеличило – от 2450 мм сега до около 2500-2600 мм. Автомобилът е запазил зависимото си задно окачване, докато отпред за първи път при модела се разчита на McPherson.

Концептуалният прототип е оборудван с 1.8-литров бензинов атмосферен мотор Peugeot, развиващ 135 к.с. Скоростната кутия е 5-степенна механична на General Motors, като тя и двигателят ще останат и при серийната версия на модела.

Очаква се на по-късен етап да се предлагат и други силови агрегати, като ще се появи версия само с предно предаване и автоматична трансмисия. Дизелова модификация на новия Chevrolet-Niva не се предвижда по икономически съображения.

Производството на модела ще стартират в завода на АвтоВАЗ в Толиати през декември 2015 г., а началото на продажбите е планирано за началото на 2016 г.

Още новини на автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още