IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chrysler се похвали с най-силния си октомври от 2001 г. насам

По-ниските цени на горивата покачиха търсенето на превозни средства отвъд Океана

21:00 | 03.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Chrysler се похвали с най-силния си октомври от 2001 г. насам

Автомобилните производители продължиха да отчитат ръстове на продажбите си в САЩ през октомври, изпращайки нов знак за подобряването на ситуацията в най-голямата икономика в света. General Motors (GM), Chrysler Group LLC, Nissan Motor Co и Honda Motor Co – всички те публикуваха по-високи продажби, предава The Wall Street Journal.

Автомобилният информационен сайт Edmunds.com съобщи, че моментът може да се определи като навлизане в силен празничен сезон за индустрията, тъй като продажбите на камиони и спортни коли процъфтяват на фона на спада на цените на природния газ.

GM, която отчете ръст на продажбите от 0,2% през октомври, се съгласи с по-ярката перспектива за автомобилните производители.

"Икономиката на САЩ продължава да се подобрява през цялата година, а сега разширяваме експанзията, подкрепени от по-доброто състояние на пазара на труда, по-голямото доверие на потребителите и по-ниските цени на горивата", заяви Курт Макнийл, вицепрезидент на търговските операции на GM в САЩ.

Компанията съобщи, че е продала 226 819 превозни средства през последния месец. GM продължава да се радва на силно търсене на нейните големи спортни автомобили, които консумират повече газ, отколкото на по-леките превозни средства.

Chevrolet – марка, част от GM, оповести ръстове от съответно 18% и 9% на продажбите на дребно за своите модели Tahoe и Suburban. Потребителското търсене на GMC Yukon и Yukon XL пък се е повишило съответно с 49% и 51%.

Chrysler заяви, че е продала 170 480 превозни средства през миналия месец, което представлява увеличение от 22% спрямо година по-рано. Компанията заяви още, че това е бил най-добрият ѝ октомври от 2001 г. насам.

Продажбите на камиони са нараснали с 28%, като са били отговорни за 77% от общите продажби. Търсенето на автомобили се е повишило с около 4%. Марките Ram и Jeep са продължили силното си представяне, отчитайки печалби от съответно 36% и 52%.

Nissan междувременно заяви, че е продала 103 117 превозни средства през октомври, което е увеличение от 13% в сравнение с 91 018 година по-рано. Общите продажби на камиони са нараснали с 11% до 40 825, а тези на автомобили – с 15%.

Honda обяви, че е продала общо 121 172 превозни средства през месеца, което е ръст от 5,8%. Търсенето на камионите на компанията се е покачило с 6,7%, а общите продажби на автомобили са нараснали с 5%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още