IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla пуска SUV със 700 к.с.

Model X ще бъде наличен още тази година

10:58 | 17.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концептуалната версия на Model X. <em>Снимка: Tesla</em></p>

Концептуалната версия на Model X. Снимка: Tesla

Дългоочакваният втори модел в гамата на американския производител Tesla Motors ще излезе на пазарите тази година, пише Autoevolution, разкривайки допълнителни подробности за електрическия кросовър.

Tesla Model X
ще предлага просторен салон със 7 места и отлична функционалност, надминаваща дори тази на кросовър с конвенционален двигател, пише изданието, цитирайки официална информация от базирания в Калифорния производител. Серийният модел ще запази отварящите се нагоре врати, благодарение на които достъпът до двата задни реда седалки ще бъде улеснен.

Електрическият кросовър ще се предлага с агрегатите, на които разчита настоящото предложение на Tesla - Model S. Това означава, че базовият модел ще предлага мощност от 380 к.с. и автономен пробег от над 300 км., а следващият в гамата Model X ще има аналогична мощност, но по-голям пробег - над 400 км. Топ вариантът ще получи задвижващата система на ултимативния Model S P85D. Той разполага с мощност от 700 к.с., задвижване на всички колела и има автономен пробег от около 400 км.

Информация за цените липсва, но Autoevolution твърди, че те ще стартират от около 76 000 евро. За сравнение цените на седана Model S в Европа започват от почти 73 000 евро.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още