IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota размразява проектите си за заводи в Мексико и Китай

Компанията ще инвестира близо 1,5 милиарда долара в двата завода

18:27 | 15.04.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-големият производител на автомобили в света - Toyota Motor Corp., размразява проектите си за изграждане на заводи в Мексико и Китай, предаде Ройтерс. Информация за плановете на компанията изтече още вчера от анонимни източници.

След определянето на новата глобална архитектура на Toyota (TNGA) първият завод на компанията, който ще работи по новите спецификации, ще бъде в Гуанахуато в Мексико.

Първоначалните инвестиции по проекта ще бъдат с около 40% по-малко от предвижданите пред 2008 г. и ще възлизат на 1 млрд. долара. Заводът, който ще бъде компактен и няма да има висящи транспортьори, характерни за автомобилните заводи, ще се превърне в пример за останалите заводи. В същото време с построяването му компанията ще създаде 2000 нови работни места.

За да повиши ефективността в региона, Toyota възнамерява да премести и част от производството на модела Corolla от Онтарио в Мисисипи. Заводът в Онтарио ще се фокусира върху по-висок клас среден размер автомобили заедно с фабриките в Кентъки и Индиана.

От друга страна, в Китай компанията ще инвестира около 440 млн. долара, за да добави ново съоръжение и трета линия в завода в Гуанджоу, Китай, обща собственост с автомобилната група Guangzhou. Линията, която ще бъде завършена до края на 2017 г., ще започне производство още тази година, ако това е необходимо.

Новата линия ще има производствен капацитет от около 100 000 автомобила на година и може да бъде разширена при нужда. Намеренията на Toyota са да направи вече съществуващите линии в Гуанджоу по-ефективни, включително чрез повече автоматизация на дейността. Нови работни места обаче няма да бъдат разкривани, тъй като излишната работна ръка ще бъде разпределяна по новата линия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още