IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Едномилионната Kia Cee'd слезе от конвейера

Юбилейният екземпляр е от версията GT и е поръчан от клиент на корейската марка в Холандия

16:04 | 26.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Kia </em></p>

Снимка: Kia

Производството на Kia Cee'd в Европа достигна 7-цифрено число, съобщават от централата на корейската марка. Едномилионният екземпляр на модела, представен на пазара преди 9 години, слезе от поточната линия на завода в Словакия в началото на тази седмица.

Юбилейният екземпляр е от версията GT, отличава се с цвят бяла перла и се задвижва от 1.6-литров T-GDI турбо бензинов двигател с директно впръскване, развиващ мощност от 204 к.с. Автомобилът е поръчан от клиент на марката в Холандия.

Kia Cee'd е специално разработен за пазара на Европа, като генерира около 21% от общите продажби на марката на континента. Със 75 960 реализации през 2014 година моделът се нарежда на второ по популярност в гамата на марката. Първенец е кросовърът Sportige.

Cee'd
дебютира на пазара през 2006 година във версия хечбек. По-късно бяха лансирани модификациите комби и pro_cee'd, а от 2013 годна марката предлага и спортни версии GT. По-късно тази година спортната линия ще бъде разширена с нови представители, като ще демонстрира и нов 1.0-литров T-GDI турбо бензинов двигател с директно впръскване и нова 7-степенна трансмисия с двоен съединител.

Още за Kia Cee'd четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още