IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото такси на Япония е с газова уредба

Моделът на Toyota е хибрид на пропан-бутан

15:50 | 26.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Toyota</p>

Снимка: Toyota

Подобно на английската столица Лондон, Япония също ще има уникално свое такси. То се подготвя от Toyota, като ще бъде показано под формата на концепт по време на стартиращото този месец изложение в Токио.

Моделът носи името JPN Taxi и представлява подобрена версия на концепцията със същото име, която Toyota показа през 2013 година отново в Токио. Новата модификация е създадена така, че да въплъщава духа на японското гостоприемство, сочи информацията.

Новият
JPN Taxi напомня силно на британското такси, като има сходна конструкция с висок покрив и разположение на седалките в задната част. При колата на Toyota е заложено на отварящи се широко задни плъзгащи се врати, докато предните са със стандартна конструкция. Освен това моделът има максимално нисък и равен под, за да може да бъде използван лесно и от хора със затруднено придвижване.

Най-любопитна обаче е задвижващата система на японското такси. Очаквано става дума за хибрид, който обаче е настроен да работи на пропан-бутан. Информацията е ограничена, но все пак става ясно, че хибридният бензин-електрически агрегат е специално доработен за работа с LPG. От Toyota са категорични, че моделът е изключително екологичен и надежден, като превъзхожда в това отношение останалите таксиметрови коли в Япония.

Таксито на Япония трябва да бъде пуснато в експлоатация най-късно в началото на 2018 г.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още