IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Върховият Lexus преминава на водород

Серийната версия на LF-FC ще конкурира Mercedes-Benz S-Class Coupe

13:55 | 29.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Премиерата на модела в Токио. Снимка: Ройтерс</em></p>

Премиерата на модела в Токио. Снимка: Ройтерс

Lexus разкри на автосалона в Токио концептуален модел с името LF-FC, който бе определен като „четириместно купе”. Задвижваната на водород машина е предвестник на новото поколение на флагмана на марката – седана LS.

Очакваше се в японската столица да видим серийния вариант на модела, но това ще стане догодина. Lexus LF-FC е изграден на платформа за автомобили със задно предаване, като основният му конкурент на пазара ще бъде Mercedes-Benz S-Class Coupe. Дължината на концепта е 5300 мм, а широчината 2000 мм.

Водачът на автомобила има на разположение сензорен интерфейс (human machine interface) с таблет, цифров приборен панел и система за разпознаване на жестове.

От Lexus не разкриват подробности за силовия агрегат на LF-FC, в който влизат 3 електромотора – един на задната ос и два в предните колела. Става ясно обаче, че черпят енергия от горивна клетка.

Според неофициална информация серийната версия на купето ще получи и бензинов вариант. Той ще разчита на 5,0-литров V8 двигател, чиято мощност ще надвишава 500 к.с.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още