IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen вече не се цели във върха

Малко повече смирение и скромност ще ни дойдат добре, смята главният изпълнителен директор на концерна Матиас Мюлер

17:19 | 21.12.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Главният изпълнителен директор на Volkswagen Матиас Мюлер. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Матиас Мюлер. Снимка: Ройтерс

Да стане най-големия автомобилен производител в света. За главния изпълнителен директор на Volkswagen Матиас Мюлер това вече не е основна цел.

„Дали ще сме номер едно, две, или три по отношение на обема – все ми е едно“, заяви Мюлер в интервю за германското икономическо списание Wirtschaftswoche.

„Взирането в бройки и във все по-нови рекорди на продажбите“ от негова гледна точка няма смисъл. С това изказване обаче Мюлер прекратява стратегията на своя предшественик Мартин Винтеркорн, който си бе дал за цел да измести Toyota от лидерската позиция, като направи от базирания във Волфсбург концерн най-големия автомобилен производител. 

В бъдеще VW ще се откаже от помпозни събития, като галавечерята в навечерието на Женевския автомобилен салон, заяви още Мюлер с оглед на сегашната остра криза в компанията.

„Малко повече смирение и скромност ще ни дойдат добре. Същевременно това ще ни спести доста пари, няколко милиона евро на събитие. При четири или пет подобни изложения на година това е една плашеща сума“, добави той.

Същевременно директорът на концерна се изказа и за намаляване на бонусите за служители и висши мениджъри. Освен служителите на основната марка VW от бонуси ще се лишат и тези в дъщерните компании Audi и Porschе, които правят голяма част от печалбата на концерна. „Ние сме едно семейство, какво в добри, така и в лоши времена“, каза Мюлер пред Wirtschaftswoche.

Бившият шеф на Porsche зае мястото на директор на целия концерн през септември, като наследи на позицията Винтеркорн, който подаде оставка заради скандала с емисиите вредни газове. Преди около три месеца VW призна за манипулациите, от които са засегнати поне 11 млн. дизелови автомобила.  

Кризата във VW можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Aбе ей...*** off !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
ing5rov
преди 8 години
Друг път да знаете че бати от америка винаги е прав...и пръв !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още