IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АвтоВАЗ е готов с нов електрически автомобил

Lada Vesta EV ще може да изминава до 150 км с едно зареждане

13:11 | 04.01.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: АвтоВАЗ</em></p>

Снимка: АвтоВАЗ

Най-големият руски автомобилен производител АвтоВАЗ е готов с електрическата модификация на Lada Vesta, която ще получи добавка EV към името си.

Електромобилът е оборудван с електромотор с мощност 82 к.с. и комплект литиево-йонни батерии. С този агрегат седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 15,5 секунди, а максималната му скорост е ограничена по електронен път на 150 км/ч.

Зареждането на машината от стандартната електропреносна мрежа отнема около 9 часа, но при използването на специална станция – времето е 1,5 часа.

Това е вторият електромобил на АвтоВАЗ след El Lada, който бе изграден на базата на друг модел на марката – Kalina. Той обаче така и не се появи в серийно производство и си остана само тестови прототип, от който бяха създадени няколко бройки.

Шансовете на Vesta EV да излезе на пазара обаче са огромни, като от АвтоВАЗ посочиха и ориентировъчната му цена – 40 000 щатски долара.

Още за Lada Vesta вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
SimeonAtanasov
преди 8 години
Ако цената действително е 40 000 долара, няма никакъв шанс за пазарен успех. Има електромобили на по-доказани производители с по-ниска цена и по-добри технически показатели. Струва ми се обаче, че цената ще е по-ниска.В Русия трудно ще се избие цената на електромобил, тъй като цената на бензина е под 1 лев за литър. А и в студените им условия пробегът зимата ще пада много, поради загубата на електричество и нуждата от отопление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
Manyface God"
преди 8 години
Ха ха ха хааа... "С този агрегат седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 15,5 секунди"и още веднъх - ха ха хаааа...и цената... и произхода и Сделано.. тези хора не трябва, да правят коли, дори и под шапката на западната майка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още