IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda разкри цената на водородния си модел

Седанът Clarity струва колкото конкурентът Toyota Mirai

11:25 | 25.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Honda</em></p>

Снимка: Honda

Японската компания Honda обяви цените на своя сериен водороден автомобил Clarity. Той е вече в продажба на територията на САЩ, като ценовата листа започва от 60 000 долара.

Приблизително толкова струва и основният конкурент на Honda Clarity - Toyota Mirai. Моделът на най-големия автомобилен производител в света е вече наличен и в Европа, където цените му започват от 66 000 евро. Вероятно Honda Clarity ще има аналогична цена на Стария континент, като се очаква да се появи в продажба по-късно тази година.

За клиентите в САЩ се предлага и лизингова схема за закупуване на Clarity, като месечната вноска е под 500 долара, сочи информацията. Към момента моделът на Honda е наличен в определени щатове, тъй като производителят разполага с ограничено количество екземпляри.

Водородната Honda бе представена в края на миналата година по време на автосалона в Токио. Автомобилът се задвижва от електрически мотор с мощност 177 к.с., който се захранва с енергия от горивната клетка, в която протича химична реакция между кислород и водород. Единственият отпадъчен продукт е чиста вода.

С напълно зареден резервоар с водород моделът може да измине около 700 км., като самото зареждане отнема по-малко от 3 мин.

Всички подробности за Honda Clarity вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още