IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota обяви сервизна акция за над 2 млн. автомобила

В сервизите се пробира моделът RAV4, производство между 2006 и 2014 г.

14:12 | 19.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Toyota</em></p>

Снимка: Toyota

Японският автомобилен гигант Toyota обяви сервизна акция за над 2 млн. екземпляра от кросовъра RAV4. Тя засяга автомобили от цял свят.

Проблемът е свързан със задните колани, при които е открит проблем с безопасността. "Долният ремък на колана може да влезе в контакт с част от металната конструкция на седалката, която да го нарани или среже", се казва в съобщението.

За да поправи грешката, Toyota ще постави допълнителни елементи, които трябва да предотвратят възможността за допир на колана до конструкцията на седалката. Ремонтът ще бъде извършен напълно безплатно, като собствениците на засегнатите коли ще бъдат уведомени от компанията.

Сервизната акция засяга над 2 млн. коли в цял свят, произведени между 2006 и 2014 година. По-голямата част от тях са в САЩ - 1,3 млн. екземпляра, 625 000 са в Европа и около 434 000 в Китай. Проблемът е открит при стандартния RAV4 и при електрическата му версия RAV4 EV.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automeida.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още