IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американци предлагат революционен влекач

Водородният камион Nikola One ще изминава 2000 км с едно зареждане

18:54 | 01.09.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Nikola Motor Company</p>

Снимка: Nikola Motor Company

Само преди 2 месеца американската фирма Nikola Motor Company анонсира пускането на камион с хибридно задвижване, който трябва да предизвика революция в превозването на товари. Представянето на машината е насрочено за 1 декември, но сега става ясно, че производителят е променил концепцията си за нея.

Вместо хибриден влекач ще бъде представен камион, задвижван от водородни клетки. Той е напълно самостоятелна разработка на компанията, като само с едно зареждане ще може да измине разстояние от 1200 мили (около 2000 км).

От Nikola Motor Company допълват, че в плановете на компанията влизат създаването на собствени предприятия, които да изработват водород за камиона. Освен това предстои изграждането на верига от 50 зарядни станции.

Водородната версия на Nikola One ще се продава само в САЩ и Канада. На други пазари ще се предлага предварително обявената хибридна модификация с мощност от 2000 к.с. При нея енергията за батериите ще бъде създавана от турбина, работеща с всякакъв вид гориво.

До момента американската компания е получила над 7000 предварителни заявки за покупка на камиона. Общата сума на поръчките вече е 2,3 млрд. щатски долара.

Още снимки - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 1
lyusien
преди 7 години
Настават тежки времена за петрола и големите производители на петрол Светът се променя много бързо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още