IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rolls-Royce: Без BMW щяхме да загинем

Без техническата и финансова помощ от Германия Rolls-Royce просто нямаше да оцелее, твърди топ мениджър

14:20 | 03.03.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският производител Rolls-Royce има толкова много поръчки за първия всъдеход в историята си Cullinan, че не може да се справи с тях. Всичко това би било невъзможно без помощта на концерна BMW, който е собственик на Rolls-Royce и контролира цялата му дейност.

Доколко британската марка е зависима от BMW разкрива генералният директор на Rolls-Royce - Торстен Мюлер Отвос. Той директно заяви, че компанията му би била "мъртва" без помощта и поддръжката на BMW Group.

"Без техническата и финансова помощ от Германия Rolls-Royce просто нямаше да оцелее. Затова и сме безкрайно благодарни на BMW, защото без тях нямаше да се справим с новите екологични норми и стандарти за безопасност", коментира Мюлер-Отвос.

Целия материал четете в Automedia.bg! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
Императорът
преди 5 години
Щяхте да загинете, защото колите, които фабрикувахте, бяха толкова качествени, че който си купеше Ролс-Ройс веднъж, повече не повтаряше !! Кой ще си купи нова кола, щом старата работи като швейцарски часовник?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още