IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda влага над 1 млрд. долара в модернизирането на своите мощности в Канада

Канада ще бъде лидер при производството на екологични автомобили, заяви премиерът Джъстин Трюдо по време на посещение в завод на Honda в Онтарио

11:13 | 17.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Канадското звено на Honda Motor Co. ще инвестира 1,38 млрд. канадски долара (1,09 млрд. щатски долара) в рамките на шест години за модернизиране на заводите си в Онтарио, докато японският автомобилен производител се подготвя да стартира производството на своя нов хибриден SUV за северноамериканския пазар, съобщава Ройтерс. 

Инвестицията трябва да подготви съоръжението, което е най-големият завод в региона, за производството на CR-V Hybrid през 2023 г. Канадското правителство ще подкрепи инициативата с шест равни суми от по 131,6 млн. канадски долара, според сайта на Honda of Canada Mfg.

Това отразява мащабната трансформация на автомобилната индустрия по света, която се насочва към по-екологични превозни средства в отговор на нарастващото търсене и по-строгите регулации относно замърсяването на въздуха.

Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо разглежда автомобилния сектор като ключова част от усилията си за намаляване на въглеродния отпечатък на страната.

Богата на ключови суровини за производството на батерии за електрически превозни средства - включително литий, графит, кобалт и никел - Канада се опитва да привлече производители на батерии, за да защити бъдещето на своето производствено сърце в Онтарио.

„Ние позиционираме Канада като лидер в производството на автомобили с ниски и нулеви нива на емисии“, изтъкна Трюдо по време на посещение в завод на Honda в Онтарио.

Провинцията поддържа тесни връзки с американските автомобилни производители в Мичиган и Охайо, като General Motors Co., Ford Motor Co. и Stellantis NV обявиха планове да произвеждат електрически превозни средства там.

Докато икономиката на Канада се възстановява от въздействието на пандемията от COVID-19, тя трябва да гарантира, че „възстановяването е устойчиво и създава нови работни места“, посочи още Трюдо.

Honda обяви, че модернизацията на завода в Онтарио ще осигури хиляди работни места в Канада.

Инвестицията също така ще доближи японския автомобилен производител до постигането на целта си да електрифицира напълно своята продуктова гама до 2040 г.

В Канада, където Honda се установява през 1986 г., компанията разполага с общ годишен производствен капацитет от над 400 хил. превозни средства и 190 хил. двигателя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още