IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla връща 8 хил. служители в завода в Шанхай с облекчаването на COVID мерките

Очаква се производството във фабриката да бъде увеличено през следващите няколко дни, посочва служител на компанията

18:37 | 19.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският електромобилен концерн Tesla Inc. върна 8 хил. служители в своя завод в Шанхай, който беше затворен за около три седмици поради мерките за овладяване на новите коронавирусни огнища, съобщава Bloomberg, цитирайки китайските медии.

„През следващите три-четири дни ще увеличим производството“, заяви пред Kankanews Сон Ган, директор на производството в гигафабриката на най-големия производител на електромобили в света. 

Служител в отдела на компанията за връзки с обществеността е потвърдил пред Bloomberg информацията.

Tesla е възобновила производството на батерии и електрически двигатели и е стартирала работата на още няколко общи производствени линии за сглобяване, съобщават китайските медии, без да посочват до какво ниво е достигнал активният капацитет.

Компанията разполага с достатъчно компоненти за около седмица, докато властите в Шанхай подпомагат координацията с над 100 доставчици, за да се възстановят веригите на доставка.

В понеделник (18 април) стана ясно, че Tesla и други производители, които имат фабрики в Шанхай, се подготвят да възстановят своята дейност в града. Според първоначалните планове компанията е трябвало да започне работа в понеделник, но поради логистични проблеми това е било отложено за следващия ден.

Властите в Шанхай се стремят да овладеят разпространението на COVID-19 извън карантинните зони до сряда (20 април), което ще позволи по-нататъшно облекчаване на блокадата на града.

Мерките замразиха наземния бизнес в най-гъсто населения град в Китай, докато по-широките ограничения разтърсват глобалните вериги на доставка и оказват негативно влияние върху втората по големина икономика в света през ключовата година за президента Си Дзинпин, който ще се бори за трети мандат през есента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още