IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Застрахователите в Германия планират повишаване на таксите за автомобилите

Това допълнително ще притисне германските шофьори, които се сблъскват с растящи разходи за гориво, недостиг на части и по-дълго време за доставка на закупените коли

12:03 | 22.10.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Германските шофьори трябва да се подготвят за по-високи такси за застраховане на превозните средства през следващата година след три години на ценови спадове, изтъква представител на застрахователната индустрия в Германия, цитиран от Ройтерс.

По-високите цени на застраховките са най-малкото главоболие за шофьорите в момента, които вече се сблъскват с растящите разходи за гориво, с недостиг на части и по-дълго време за доставка на закупен автомобил.

Годишната инфлация в Германия се е ускорила до 10,9% през септември, записвайки най-бързия си темп от над четвърт век.

Клаус-Юрген Хайтман, главен изпълнителен директор на германския пазарен лидер при автомобилното застраховане, HUK-Coburg, заяви пред Ройтерс, че може да се очакват увеличения на цените в началото на следващата година.

„Някои застрахователи вече обявиха увеличения“, изтъква той, добавяйки: „Остава да се види дали очакваният скок в приходите (през 2023 г.) е достатъчен, за да не бъдем на червено“.

Застрахователните компании изпитват затруднения да задържат рентабилността на фона на растящите разходи за ремонт на превозните средства, като Хайтман прогнозира, че оперативната печалба на HUK-Coburg през 2022 г. ще бъде около нулата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 22.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още