IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата строителна компания в Индия се фокусира върху електромобилите

Звеното на Larsen & Toubro увеличава инвестициите в технологии за електрически превозни средства с идеята да генерира приходи от 1,5 млрд. долара

21:04 | 11.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Подразделението за инженерни услуги на индийската компания за инфраструктурно строителство Larsen & Toubro Ltd. увеличава инвестициите в технологии за автономно шофиране и електрически превозни средства, залагайки на привлекателността на Индия като най-перспективното място за развитие на международните автопроизводители, пише Bloomberg.

L&T Technology Services Ltd., чиито клиенти включват BMW AG и Airbus SE, иска да ускори растежа, след като генерира приходи от продажби от 1 млрд. долара през фискалната година, приключила в края на март, заяви главният изпълнителен директор Амит Чадха в интервю за Bloomberg. Компанията, филиал на най-големия строителен конгломерат в Индия, сега предвижда приходи от 1,5 млрд. долара през следващите две години.

През последните две години звеното създаде съоръжения за проектиране и инженеринг за автономни и електромобилни технологии в Бенгалуру, Индия, Мюнхен, Германия, и Пеория, Илинойс, за да се доближи чисто географски до производителите на автомобили. Докато нейните клиенти в технологичната, телекомуникационната и строителната индустрия се борят със забавящата се икономика и ускорената инфлация,  автомобилните концерни, разработващи интелигентни превозни средства, се ангажират с прехода от по-стари технологии към по-щадящи климата опции.

„Увеличаваме мащаба“, споделя Чадха, добавяйки: „Значителна част от нашия растеж сега идва от електрическите автономни превозни средства – не само коли, но и автобуси и самолети“.

Компанията увеличи темпа на наемане на специализирани инженери, които могат да помогнат на клиентите да проектират по-ефективни системи за управление на батерии и зарядни устройства за електромобили. Тя също така разработва системи за изкуствен интелект, които могат да помогнат на автономните превозни средства да се научат да идентифицират обекти на пътя.

Големите международни компании отдавна разчитат на таланта на Индия при аутсорсинга на основни технологии. Сега страната е лидер в аутсорсинга при инженерните изследвания и разработки, като нейният пазар на стойност 40 млрд. долара представлява една трета от стойността на глобалния, показва нов доклад на KPMG.

Ако глобалните разходи за научноизследователска и развойна дейност намалеят, това непременно ще свие търсенето на инженерни услуги.
Апурва Прасад
вицепрезидент на HDFC Securities

Все пак южноазиатската нация не е имунизирана срещу глобалните насрещни ветрове, предупреждава Апурва Прасад, вицепрезидент на HDFC Securities. „Ако глобалните разходи за научноизследователска и развойна дейност намалеят, това непременно ще свие търсенето на инженерни услуги“, изтъква той.

Освен залога върху транспортния сегмент, L&T Technology Services инвестира в области като медицински технологии, 5G мрежи и устойчивост, посочва от своя страна Чадха. „Най-големият риск, поради който ще загубя съня си, е рискът да бъда без значение в света на технологиите“, признава той. „Докато сме актуални, ще продължите да се разрастваме“, добавя Чадха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 12.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още