IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota призна за изтичане на данни от над 2 млн. автомобила в Япония

Компанията се позовава на грешка в настройката на облачната среда, може да включва подробности като местоположението на превозните средства

12:15 | 12.05.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Toyota Motor Corp. предупреди, че данните от превозните средства на около 2,15 милиона потребители в Япония са станали публично достъпни за около десетилетие от ноември 2013 г. до средата на април тази година, съобщава Ройтерс.

Изтичането на данните, което компанията приписва на грешка в настройката на облачната среда, може да включва подробности като местоположението на превозните средства и идентификационни номера на устройства в автомобилите, като засега няма информация за злонамерена употреба.

Засегнатите клиенти включват тези, които са се регистрирали за мрежовата услуга T-Connect от началото на 2012 г. до 17 април тази година, посочва Toyota, извинявайки се за безпокойството.

Засегнати са и потребителите на G-Link, подобна услуга за собственици на луксозни превозни средства на марката Lexus, която предоставя функции като извънредна поддръжка.

Toyota изтъква, че са предприети стъпки за блокиране на външния достъп до данните, след като проблемът е бил открит и разследването на всички облачни среди, управлявани от Toyota Connected Corp., продължава.

По-рано тази седмица Toyota представи своя годишен финансов отчет и насоки относно новата фискална година. За последната фискална година, приключила през март, компанията отчете оперативна печалба от 2,7 трлн. йени, надминавайки прогнозата на анализаторите за 2,63 трлн. йени, както и собствената си консервативна оценка за 2,4 трлн. йени. Приходите от продажби растат с 18 на сто до 37,2 трлн. йени, което е повече в сравнение с пазарните очаквания за 36,4 трлн. йени.

Общите продажби на групата достигат 10,6 млн. броя в глобален план, а очакванията за настоящата фискална година са за 11,4 млн. продадени автомобила, като тук влизат и марките Daihatsu и Isuzu.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 12.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още