IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всички модели на Tesla вече отговарят на условията за пълна федерална помощ в САЩ

След приспадане на всички стимули Model 3 на Tesla вече струва по-малко от Toyota Camry

19:00 | 06.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Силният контрол върху веригата на доставки позволява на Tesla Inc. да предлага с ценова отстъпка своя електрически седан Model 3, който се класира за федералната помощ, включена в Закона за намаляване на инфлацията на САЩ (IRA), подписан през август, съобщава Bloomberg.

По този начин цената на Model 3 се оказва по-ниска от тази на Toyota Camry.

Американското правителство потвърди данъчна отстъпка в размер на 7500 долара за всички версии на електрическия модел на Tesla.

С това общият брой на електрическите модели, отговарящи на условията за пълния размер на федералните субсидии от IRA става 22, като тук влизат автомобили на General Motors Co., Ford Motor Co. и Volkswagen AG.

По-рано само версията Performance на Model 3 отговаряше на условията за пълните стимули. Министерството на финансите заяви преди това, че вариантът на Model 3 с голям пробег ще отговаря на условията са 3500 долара държавна подкрепа.

Електромобилите на Tesla Model S и Model X не отговарят на условията за федерални стимули.

Model 3 се предлага при начална цена от 40 240 долара, като тя може да падне до 25 240 долара, когато влязат в сила стимулите от IRA и данъчната отстъпа на щата Калифорния, която достига размер от още 7500 долара. Междувременно Camry на Toyota се продава за 26 320 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 06.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още