IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разследват Audi в Китай заради съмнения за корупция

Замесен е член на директорския борд на китайското съвместно предприятие на германците с FAW

18:32 | 12.06.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Германската марка премиум автомобили Audi AG се сблъсква с разследване в Китай заради съмнения за корупция, съобщава Automobilwoche.

Компанията потвърди новината, въпреки че отказа да коментира темата.

Китайските власти разследват член на борда на съвместното предприятие на Audi с местната FAW Group, Audi FAW NEV Co., като се твърди, че китайската група вече е напуснала общата компания.

От германския концерн посочват, че въпросният „инцидент“ със замесения член на борда е станал, преди да започне работа в съвместното предприятие. Преди това въпросният служител е работел за Volkswagen. През 2014 г. базираната във Волфсбург компания беше разследвана в Китай заради съмнения за корупция.

Миналата година Audi и FAW обявиха инвестиция в размер на 3,3 млрд. долара за изграждане на нов монтажен завод за електромобили в североизточната провинция Дзилин. Съоръжението трябва да бъде въведено в експлоатация през декември 2024 г. и ще разполага с производствен капацитет от 150 хил. автомобила годишно.

Audi подписа меморандум за разбирателство с FAW Group през октомври 2020 г. за съвместно производство на премиум електромобили в Китай, най-големия автомобилен пазар в света.

Audi развива дългогодишно партньорство с FAW за производство на автомобили с двигатели с вътрешно горене в Чанчун и Фошан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 12.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още