IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eberspächer удвоява производството в Русе, австрийската GG Group ще прави кабелни елементи

Германската компания е прехвърлила на GG само строителния проект и сделката не включва вече работещия ѝ завод в града

16:57 | 16.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bernd Weißbrod/picture alliance via Getty Images
Снимка: Bernd Weißbrod/picture alliance via Getty Images

Германската компания за производство на отоплителни системи за електромобили Eberspächer опроверга скорошни медийни публикации, в които се посочва, че заводът ѝ в Русе, открит през 2022 г., е продаден на австрийската GG Group. Според производителя става въпрос за продажба на строителния проект в процес на разработка, който е прехвърлен на GG Group.

В публикация в германското издание Automobilwoche говорител на базираната в Еслинген компания посочва, че решението за продажба е свързано със забавянето в „планирания растеж на електрическата мобилност в Европа“.

В отговор на запитване от страна на Investor.bg от Eberspächer посочват, че производството на нагреватели за електромобили стартира успешно в Русе от януари миналата година. „С повече от 100 служители заводът е добре утилизиран и може да покрие планирания растеж. През 2024 г. обемът на производството ще се удвои. Това утвърждава Русе като третата по значимост европейска локация на Eberspächer за производство на нагреватели, след Херксхайм в Германия и Олава в Полша“, добавят от компанията.

От Eberspächer уточняват още, че през втората половина на миналата година към тях се е обърнала австрийската GG Group, която по това време е имала спешна нужда от производствени мощности в Русе и поради тази причина е поела контрола върху проекта, който ще бъде финализиран за нейните нужди. От Eberspächer подчертават, че на GG е прехвърлен само строителният проект, който се намира в процес на разработка, и не става въпрос за готовото съоръжение, което вече работи.

Не се уточнява стойността на сделката между двете дружества.

Според съобщенията GG Group иска да произвежда кабелни елементи за високо напрежение за електрическа мобилност в Русе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:00 | 16.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още