IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електромобилната марка Zeekr планира да набере над 360 млн. долара чрез IPO в САЩ

Компанията може да си осигури пазарна стойност от около 5,1 млрд. долара въз основа на документи, подадени към Комисията за ценни книжа и борси на САЩ

10:30 | 04.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Zeekr Intelligent Technology Holding Ltd., марката електрически автомобили от висок клас на Zhejiang Geely Holding Group Co., планира да набере до 367,5 млн. долара от своето първично публично предлагане (IPO) в САЩ, съобщава Bloomberg.

Производителят на електромобили заяви, че планира да пусне на пазара 17,5 милиона американски депозитарни акции (ADS) за 18 до 21 долара на брой, което ще бъде най-голямото предлагане в САЩ от базирана в Китай фирма от 2021 г. насам. Всяка ADS ще представлява 10 от обикновените акции на компанията.

Zeekr може да си осигури пазарна стойност от около 5,1 млрд. долара въз основа на документи, подадени към Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

Geely Auto, Mobileye Global Inc. и Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) се интересуват от придобиване на акции на стойност до 349 млн. долара в предлагането, изтъква Zeekr.

Плановете на Zeekr подкрепят IPO потока, който се очаква да осигури най-добрата година за подобни листвания от 2021 г. насам, когато пазарът постави рекорд. Отчетените 15,7 милиарда долара в 72 листвания в САЩ от 1 януари, вече са почти двойно повече от общата сума за миналата година, като половината от обема за 2023 г. идва от отделянето на Kenvue Inc. от Johnson & Johnson.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 04.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още