IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Seat разкри спортното комби Leon ST Cupra

Моделът ускорява от 0 до 100 км/час за 6 сек.

16:07 | 08.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Seat </em></p>

Снимка: Seat

След серия от шпионски снимки испанската компания Seat представи спортната версия на комбито Leon. Моделът носи името Leon ST Cupra и ще направи своя публичен дебют по време на автосалона в Женева.

Също като хечбека Leon Cupra, новият Leon ST Cupra се задвижва от 2,0-литровия бензинов турбо-двигател с четири цилиндъра на VW Group. Той е наличен в две модификации - с 265 или с 280 к.с. Въртящият момент и при двете е аналогичен - 350 Нм.

По-мощната версия Leon ST Cupra 280 спринтира от място до 100 км/час за 6 секунди. Това е при положение, че трансмисията е автоматична с два съединителя. Със серийната 6-степенна ръчна кутия моделът достига 100 км/час за 6,1 сек.

Разполагащият с 265 к.с. и DSG трансмисия Leon ST Cupra ускорява до 100 км/час за 6,1 секунди, докато версията с ръчна скоростна кутия прави същото за 6,2 сек.

Всички модификации имат ограничена на 250 км/час максимална скорост на движение.

В серийното оборудване и на двете версии е включена система за динамичен контрол на шасито, както и диференциал с ограничено приплъзване на задвижващите предни колела. Също в серийното оборудване на двата модела са включени предни и задни LED светлини, обшит с алкантара волан, амбиентно LED осветление в салона, инфо-развлекателна система Media System Plus с 6,5-инчов дисплей и др.

При Leon ST Cupra 280 джантите са с размер 19 инча, като се виждат също така монтиран на покрива спойлер, спирачни апарати с надпис Cupra, капаци на страничните огледала в лъскаво черно и допълнителни хромирани елементи. Моделът с 265 к.с. разполага с 18-инчови джанти.

Всички подробности за Leon ST Cupra и Leon ST Cupra 280 ще станат ясни по време на премиерата през март. Продажбите трябва да стартират непосредствено след това.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още