IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen показа кросовър за пазара на САЩ

Концептът Cross Coupe GTE ще се появи на пазара догодина

14:59 | 17.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимки: Volkswagen</p>

Снимки: Volkswagen

Volkswagen показа на автосалона в Детройт хибридния прототип Cross Coupe GTE. Той се явява предвестник на сериен кросовър, чието производство ще стартира през 2016 г. Прототипът е изцяло в стила на два концепта на марката, показани през 2013 г. – CrossBlue и CrossBlue Coupe.

Дължината на модела е 4846 мм, широчината – 2029 мм, а височината – 1735 мм. Показаната в Детройт машина е с 5 места, но според представител на марката серийната версия ще бъде със 7, тъй като основният пазар за модела ще бъде САЩ. При крайния вариант на кросовъра ще бъде променен и силуетът, който ще стане по-спортен.

Volkswagen Cross Coupe GTE е оборудван с хибриден агрегат с мощност 355 к.с., в който влизат 3.6-литров бензинов V6 FSI, два електромотора и комплект литиево-йонни батерии, поставени в центъра на автомобила. Скоростната кутия е роботизирана DSG, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6 секунди.

Разходът на гориво, обявен от производителя, е 3,6 л/100 км, като само на електричество кросовърът може да измине 32 км. За максимално икономично придвижване е създаден режимът Eco sub. Освен него водачът може да избира между Comfort, GTE (спортен) и няколко режима за лоши пътни условия – сняг, пясък, камъни и кал.

Интериорът е изпълнен в стила на прототипите CrossBlue и CrossBlue Coupe. Управлението на уредите се осъществява с помощта на 10-инчов сензорен дисплей на мултимедийната система, който се дублира от втори, разположен под него. Приборният панел е с 12,3-инчов екран.

Производството на серийната версия на Cross Coupe GTE concept ще стартира в края на 2016 г. в завода на Volkswagen в Чатануга (САЩ).

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още