IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големият всъдеход на Skoda

7-местният Kodiaq предлага багажник с обем 720 литра

13:30 | 02.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Skoda</p>

Снимка: Skoda

Skoda представи своя първи голям SUV по време на специално събитие в Германия. Моделът носи името Kodiaq и в типичния стил на чешката марка демонстрира практичен дизайн, много пространство и модерно оборудване.

Kodiaq вероятно няма да се нареди сред най-елегантните автомобили на Skoda, но пък може да се похвали с отличителни LED светлини и технологичен дизайн, които впрочем е почти аналогичен с концепцията VisionS от салона в Женева, с която чехите загатнаха всъдехода.

Интериорът следва същата формула - семпъл, но модерно оборудван, с изчистени линии и практично оформление. Налични са многобройни ниши за съхранение на малки предмети, а в списъка с опции са включени инфо-система с 8-инчов дисплей, безжично зарядно, 3-зонов климатик, подгряване на волана, автоматичен автопилот, електрическа врата на багажника и много други.

Именно багажникът е едно от големите предимства на Kodiaq. Той предлага внушителните 720 литра при използване на 5 от 7-те седалки в салона. Ако и вторият ред седалки бъде сгънат, багажникът нараства до 2065 литра, а при поръчка на сгъваема пасажерска седалка, в Kodiaq могат да бъдат побрани предмети с дължина до 2,8 метра.

Пътническото пространство е също щедро, като предлага над средните за класа размери. Външните габарити на Skoda Kodiaq са дължина от 4,7 метра и междуосие от 2,79 метра.

Гамата от мотори е представена от 2 дизелови и 3 бензинови агрегати, развиващи между 125 и 190 к.с. Те се куплират с ръчна кутия с 6 степени или с автоматик DSG с 6 или 7 степени. Задвижването на базовите модели е към предните колела, но се предлага и система 4х4.

За модела могат да бъдат поръчани адаптивно шаси с офроуд функция и системата Driving Mode Select, която предлага три режима - Normal, Eco и Sport, като променя характеристиките на мотора, трансмисията, волана и окачването. При моделите с 4х4 е налична функция "сняг", която променя настройките на системите ABS, ASR и ACC.

Продажбите на Skoda Kodiaq стартират в началото на 2017 г. Цените ще бъдат обявени непосредствено преди това.

Още снимки - в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още