IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сергей Бубка дава старт на “Арена Бургас”

Проектът предвижда изграждане на многофункционална зала с основен профил лека атлетика

15:58 | 15.10.14 г. 1
Сергей Бубка дава старт на “Арена Бургас”

Легендарният лекоатлет Сергей Бубка пристига в Бургас в понеделник, за да даде старт на проекта "Арена Бургас", съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Проектът предвижда изграждане на многофункционална зала с основен профил лека атлетика, както и провеждане на Европейско първенство през 2019 г. в същата зала.

Залата ще бъде изградена на мястото на старата "дивизия" в к-с "Изгрев". През пролетта имотът бе прехвърлен от Министерството на отбраната на Община Бургас.

Вече са осигурени и 5 млн. лв. от общо необходимите за проектиране и изграждане над 30 млн. лв. След проведен конкурс е избран изпълнител, разчистена е и част от занемарения в продължение на десетилетия терен, отбелязват от пресцентъра.

Олимпийският и световен шампион Сергей Бубка, подобрил 35 пъти световния рекорд в овчарския скок, е вицепрезидент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) и член на Международния олимпийски комитет. Посещението му се тълкува като своеобразна подкрепа за кандидатурата на Бургас за домакин на Eвропейското първенство по лека атлетика в зала през 2019 г.

"Арена Бургас" ще е първата в България, която има под покрива си атлетическа писта по всички изисквания на ИААФ. Съгласно заданието за проектиране залата ще има капацитет от 6500 места, необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на местни, национални и международни състезания по различни видове спорт, подвижни и неподвижни трибуни, тренировъчен блок с допълнителна зала, зали с конферентни функции и кабини за симултанен превод и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още