IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Orbis предвижда и други хотели у нас извън София

Пловдив, Бургас и Варна също привличат вниманието на полската верига

11:05 | 24.02.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	В мрежата на Orbis в България вече има два хотела в София, единият от които е Novotel Sofia <em>(на снимката)</em>. <em>Снимка: novotel.com</em></p>

В мрежата на Orbis в България вече има два хотела в София, единият от които е Novotel Sofia (на снимката). Снимка: novotel.com

Полската хотелска верига Orbis Hotel Group предвижда проекти в България и извън столицата – в Пловдив, Бургас и Варна, научи Investor.bg.

Става въпрос основно за марките Novotel и Ibis, които вече присъстват в София, но е възможно да има място и за други марки на AccorHotels в средния клас, както и в луксозния сегмент в зависимост от възможностите, обясниха от компанията.

От миналата година Orbis е ексклузивен лицензодател на всички марки на водещия хотелски оператор AccorHotels в 16 държави от Централна и Източна Европа.

Преди дни стана известно, че Orbis ще поеме два нови хотела в София през последното тримесечие на 2017 г. - един Novotel и един Ibis. Веригата вече има два хотела в столицата (Novotel Sofia на булевард "Цариградско шосе" и Ibis Sofia Airport в близост до летището).

Новите хотели в София, които ще се намират на едно и също място като комбиниран хотел с общо 250 стаи, се предвижда да бъдат в центъра, но все още текат преговори по сделката за закупуване на земята и точната локация ще бъде разкрита, след като приключат, обясниха от Orbis.

Планираната инвестиция от българската „Маркан Холдинг“, която ще е собственик на новите хотели, е над 20 млн. евро. Хотелите ще бъдат управлявани от Orbis съгласно сключен договор за управление.

„Намерението ни е да развием мрежата си от хотели в страната основно чрез партньорства с франчайзинг и договори за управление и да станем пазарен лидер в България”, коментираха още от компанията.

Orbis Hotel Group е най-голямата мрежа от хотели в Полша и Централна и Източна Европа – включва над 100 хотела с почти 19 хил. стаи. Хотелите са под марките Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles и ibis budget. Orbis S.A. има над 3777 служителя и е листвана на Варшавската фондова борса. Към 11 часа днес акциите ѝ се търгуват със спад от 0,56% до 60,60 злоти за акция.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Nathan
преди 8 години
Информацията в статията не е точна. Орбис няма да открива хотели, тъй като те вече съществуват и са открити. Орбис единствено ще управлява въпросните хотели чрез договор за управление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още