IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С парите за ремонта на Зимния дворец в София ще се доизгражда "Арена Бургас"

На практика държавното дружество "Академика 2011" ще придобие и ще управлява спортното съоръжение в морския град

15:32 | 30.03.16 г.
Автор - снимка
Редактор
С парите за ремонта на Зимния дворец в София ще се доизгражда "Арена Бургас"

Министерският съвет реши днес парите за ремонта на Зимния дворец в София – 35 млн. лева, да бъдат пренасочени за строителството на многофункционалната спортна зала „Арена Бургас”.

В съобщение на Министерския съвет се посочва, че проектът за ремонт на Зимния дворец в София не се е реализирал заради възникнали административни процедури и производства. В резултат на това предоставените средства са вложени по банкови сметки на дружеството „Академика 2011“ и не могат да бъдат използвани за друга цел.

Целесъобразно решение в създадената ситуация е средствата да бъдат инвестирани в алтернативен значим проект, се посочва в съобщението.

През 2014 г. община Бургас е започнала реализирането на проект за изграждане на многофункционална спортна зала „Арена Бургас“. Общината е осигурила началното му финансиране, след което неговото реализиране е спряно поради необходимост от дофинансиране и търсене на подходящ партньор за управление на проекта, припомнят от пресцентъра на Министерския съвет.

„Академика 2011“ ЕАД е 100% държавно дружество, в чиито активи са едни от най-големите спортни обекти в България. Ползите за него от участие в проекта са свързани с придобиване на собственост върху спортното съоръжение, както и последващото негово управление. Тези цели кореспондират с провежданата от Министерство на младежта и спорта единна държавна политика в областта на младежта, спорта и социалния туризъм.

Вижте как трябва да изглежда залата в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още