IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полина Стойкова: Не се очаква спад на цените на жилищния пазар в София

2019 г. донесе така чаканата стабилност и успокояване на цените в столицата, твърди изпълнителният директор на Bulgarian Properties

10:06 | 15.11.19 г. 18
<p>
	<em>Илюстрация: Pixabay</em></p>

Илюстрация: Pixabay

2019 г. донесе така чаканата стабилност и успокояване на цените в София“, отбеляза тя и поясни, че през тази година динамиката на пазара остава доста голяма, защото хората се интересуват от покупка на недвижими имоти.

Стойкова е на мнение, че се подобрява достъпността на имотите за покупка на фона на нарастващи доходи и стабилни цени. Според нея банковото кредитиране дава допълнителен тласък с ниски лихви по кредитите.

Изпълнителният директор на Bulgarian Properties посочи, че обичайно последното тримесечие от всяка година е най-силно за имотния пазар, като 2019 г. не прави изключение – активността нараства още от първите дни на октомври.

„Средната цена на квадратен метър в София за третото тримесечие на база реални сделки е 1088 евро за кв. м“, каза още Стойкова и уточни, че около 1000 евро за кв. м купувачите смятат за справедлива цена.

Полина Стойкова заяви, че все още не може да се коментира спад на цените на имотите, тъй като няма никакви индикации за него на фона на икономическата обстановка.

„Вече стана ясно, че не се очаква скорошно повишаване на лихвените проценти, по-показателно ще бъде да разглеждаме факторите от пазара на труда, как ще се движи нивото на безработицата“, поясни експертът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 67 rate down comment 1
nradev
преди 4 години
Брокери се изживяват като макроикономисти.Да се смея ли да плача ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 87 rate down comment 2
Yanis83
преди 4 години
Незнам защо въобще ги коментираме тези платени статии и имитации на интервюта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 77 rate down comment 1
Yanis83
преди 4 години
Всъщност кризата 2007-2013 предотврати пренасищането с нискокачествени сгради,сега се строи с идеята "Да оберем парите на които можем,пък те после да си чукат главата" Кога според вас ще спре, или поне намали това грозно,безумно претъпкване?Може и криза да няма скоро,но това ще е лошият вариант.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 38 rate down comment 23
Mit1
преди 4 години
Добре, не е ли някак безмислено едно и също да се пише под всяка подобна статия? Изгледайте пълното интервю в сайта (линка) по-долу и напишете своите аргументи относно изложените доводи в интервюто. Нека се получи дискусия. Щом пишете активно, значи се интересувате от темата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 38 rate down comment 34
Бидонойл
преди 4 години
Криза като през 2008-а, Каръков, се случва веднъж в живота. Ще има и други кризи, разбира се, но няма да са толкова дълбоки. А и никоя следваща не прилича на предишната. Все толкова сме се поучили от грешките си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 78 rate down comment 3
nkavrakov1982
преди 4 години
Питайте къде беше г-жа Полина Стойкова ,като се срина пазара на имоти 2008 *** година . Покри се като мишка чак в Украйна . Там отидоха да продават имоти ,защото тук след срива не остана нищо .Цените зависят от хората които не мислят и купуват на тези нива .За лихвите да не говорим .При тези лихви самите кредити като обеми са живо самоубиййство .На банките не им пука защото и да стане нещо,ще продават на по ниски цени ,длъжниците отиват под ножа на ЧСИ -тата и всичко е точно в схемата .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 87 rate down comment 3
Mirilai-lai
преди 4 години
със заклинания не става..... и то през ден ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 109 rate down comment 6
Varfor
преди 4 години
Щом вече всеки ден излиза статия за това, че цените няма да падат, смятайте какво е положението.Балонът май-май скоро ще замине.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още