IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чужденци изкупуват новите имоти в сърцето на Лондон

Купувачите са основно от Сингапур, Китай, Хонконг и Малайзия, отчитат агенциите за недвижими имоти

14:57 | 03.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Чужденци изкупуват новите имоти в сърцето на Лондон

Към 75% от новите жилища в центъра на Лондон се купуват от чужди граждани, съобщава CNBC като се позовава на анализ на Financial Times за имотния пазар във Великобритания през 2012 година.

Основно купувачите са от Сингапур, Хонконг, Китай и Малайзия, сочат още данните.

В покупката на имоти от чужденци няма нищо лошо, отчита информационната агенция. Проблемът обаче е, че тези жилища се продават преди да бъдат предложени на вътрешния пазар. По този начин се създава бум, заплашващ вътрешното търсене на имотния пазар в британската столица.

Според данните на агенциите за недвижими имоти става дума за имоти, които не са във висок ценови клас, а често за студиа или едностаен апартамент. „Средната работническа класа разширява дейността си по света”, коментира Том Ръндъл, част от екипа на агенцията за недвижими имоти Knight Frank.

Повечето имоти се продават „на зелено” и така строителите могат да си позволят да реализират проектите. Това отговарят и повечето инвеститори на критиките за ограничаването на продажбите на вътрешния пазар.

Статистиката показа и значителен ръст на строителния сектор през юли. Цените на жилищата на Острова се покачиха с 3,9% - най-големият ръст от август 2010 година. Средната цена на жилищата във Великобритания е малко под 171 хил. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още