IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон може да осуети плановете за преустройство на Адмиралтейската арка

Проектът може да не отговори на минималните изисквания за социални жилища

11:36 | 15.08.13 г.
Лондон може да осуети плановете за преустройство на Адмиралтейската арка

Плановете на новите собственици на Адмиралтейската арка в Лондон да преустроят сградата са изправени пред пречка, след като представители на местните власти предупредиха, че проектът може да не отговори на минималните изисквания за социални жилища, съобщава Financial Times.

Арката, която отделя парка "Сейнт Джеймс" от площад "Трафалгар", бе закупена миналата година за 60 млн. паунда от компания за частен капитал, която има намерение да превърне сградата в луксозен хотел и частен клуб.

Според документи, с които изданието разполага, властите се притесняват за осигуряването на социални жилища, както и за размера на частния клуб.

Собственикът на сградата Prime Investors Capital предложи да плати 600 000 паунда за евтини жилища в централния район на Лондон и още 100 000 за произведения на изкуството в полза на държавата.  

Плановете са частният клуб да има 400 членове с възможност броят им да достига 800 при специални случаи. Хотелът ще разполага със 100 стаи.

В доклада обаче се посочва, че общото въздействие на тези съоръжения може да навреди на жилищната функционалност на сградата, както и на качеството на околната среда в района и характера и функциите му. Ето защо властите препоръчват капацитетът на клуба да бъде ограничен до 300 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още