IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Берлин се очертава като водещата дестинация за инвестиции в бизнес имоти

Инвеститорите все по-често поглеждат към подценените и проблемни пазари

11:48 | 03.02.15 г.
Берлин се очертава като водещата дестинация за инвестиции в бизнес имоти

Берлин се очаква да бъде водещата дестинация за инвестиции в бизнес имоти в Европа през 2015 г., прогнозират Urban Land Institute и PwC, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Дъблин, Мадрид, Хамбург и Атина също се очаква да са сред топ дестинациите през тази година, пише в съвместен доклад на консултантите.

Експертите коментират, че заради засилената конкуренция за първокласните активи на европейския пазар на бизнес имоти инвеститорите продължават да насочват вниманието си към по-второстепенни локации и активи. Тази тенденция подпомага пазарите, които бяха изключително тежко ударени от кризата, като Мадрид, Атина, Амстердам, Бирмингам и други.

Пазарът на бизнес имоти в Дъблин преживява втора поредна добра година на фона на отслабеното предлагане и силното търсене, особено от международни компании. Наемите на офис площите се възстановяват с бързи темпове, но все още не са достигнали предкризисния връх.

Мадрид е една от предпочитаните дестинации от американските инвеститори. Все още обаче бизнесът има съмнения дали Испания предоставя дългосрочни перспективи за развитие.

Атина е градът с най-голям скок в класацията, подготвена от двете компании. След като инвеститорите започнаха да насочват все повече средства към подценените и проблемни пазари в Испания, Италия и Ирландия, естествено апетитът им се изостри и за активи на пазара на бизнес имоти в Гърция – също една от най-тежко пострадалите от кризата икономики.

Въпреки, че икономиката на Европа като цяло е все още крехка, а възстановяването – неравномерно, секторът на имотите се радва на засилен интерес от страна на инвеститорите. Най-големият проблем, с който се сблъскват играчите на пазара, е недостигът на качествени активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още