IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Orbis подготвя мащабна експанзия на хотелите на Accor в Румъния

Групата планира да удвои присъствието си на румънския пазар през следващите пет години

10:53 | 19.05.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Orbis подготвя мащабна експанзия на хотелите на Accor в Румъния

След като полската компания Orbis пое хотелите на френската Accor в Централна и Източна Европа, групата се готви да навлезе в нова фаза на развитие в Румъния, съобщава румънската агенция Медиафакс.

"Румъния има огромен потенциал за развитие, но до този момент той не е използван адекватно. Сега навлизаме в нова ера и имаме нов подход за развитие. Accor е номер две на местния пазар от гледна точка на стаи, но ние искаме да стане номер едно”, коментира Лоран Пишрал, член на Изпълнителния комитет на Accor и на надзорния съвет на Orbis.

Групата планира да удвои присъствието си на румънския пазар през следващите пет години, посочва агенцията. Компанията смята да ускори експанзията си чрез нови франчайз сделки, но и планира значителни собствени инвестиции.

Нови хотели се планира да бъдат отворени в Букурещ, както и извън столицата, във водещите градове на страната. Като цяло, пазарът предлага много добър баланс между свободното време, срещите, конференциите и изложбите, посочва Пишрал.

Румъния е привлекателна за групата и заради растящата икономика.

Още през март Orbis обяви, че оценява потенциала на Румъния и България за експанзия. Компанията смята големите градове за по-интересни за веригата и брандовете Ibis и Mercure.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още