IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компании за дялов капитал бързо продават наскоро придобити хотели

Собствениците започват да усещат, че приближаваме пика на имотния цикъл, според консултант

16:11 | 13.01.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Компании за дялов капитал бързо продават наскоро придобити хотели

Компании за дялов капитал масово продават дяловете си в хотели на фона на засилената активност в хотелския сегмент от пазара на имоти и интереса към хотелски активи в Европа, пише онлайн изданието property-magazine.eu, като се позовава на данни на консултантската компания HVS.

Очакванията на консултантите са търсенето на хотели в Европа да се увеличи заради усилията на инвеститорите, особено тези от Азия и САЩ,  да диверсифицират активите си.

„Някои инвеститори вече демонстрират желанието си да продадат хотели, които са придобили съвсем наскоро – доста преди изтичането на обичайния срок за задържане на инвестицията от 5-7 години. Тенденцията за по-ранно излизане от инвестициите ще продължи поне докато има достатъчно инвеститори, които искат да придобиват хотели и портфейли от хотели“, коментира председателят на HVS Ръсел Кет.

„Засилената активност привлича и други инвеститори в сектора. Това е и индикация, че собствениците започват да усещат, че приближаваме пика на имотния цикъл, макар че той може да продължи по-дълго, включително и през цялата 2016 г.“, допълва Кет.

Най-търсени се очаква да бъдат хотелите в Лондон, Париж, Рим и Амстердам. Все повече обаче инвеститорите започват да се оглеждат и за подходящи активи на по-второстепенни пазари.

Консултантите прогнозират, че консолидацията в хотелиерския сегмент ще продължи, както и преструктуриранията.

Силно въздействие върху сегмента обаче може да окажат терористичните атаки, които биха повлияли на решенията на туристите за дестинациите. Мигрантите от Сирия ще продължат да оказват натиск върху Турция, Гърция и съседни страни и ситуацията едва ли ще претърпи съществени промени през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още