IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шанхай въвежда лотарийна система за продажбите на нови жилища

Местните регулатори планират допълнителни мерки за затягане на пазара на имоти

11:53 | 05.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Жилищният регулатор на Шанхай ще въведе лотарийна система, за да управлява продажбите на нови жилища в опит да овладее спекулациите и да охлади пазара, предава Ройтерс, като се позовава на информация от агенция Синхуа.

Регулаторът съобщава, че за новопостроените имоти, които традиционно привличат повече купувачи, ще се провежда лотарийно теглене под надзора на нотариуси, пише South China Morning Post. Това ще бъде поредната мярка за затягане на паара след въведените през март и октомври 2016 г. ограничения.

Регулаторът също така забранява на агенциите и брокерите на недвижимо имущество да участват в спекулации под каквато и да е форма, като предупреждава, че ще състави черен списък с нарушителите.

Призовава се и за въвеждането на система за покупка на жилища само с истинско име, за да се попречи на купувачите да използват друго име, заобикаляйки ограниченията за собственост на имоти.

Местните власти очакват цените на жилищата в Шанхай да останат стабилни през 2017 г., подкрепени от мерките, тъй като те дават приоритет на тези, които наистина искат да закупят собствен дом, а не да участват в спекулации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още