IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google купи емблематична сграда в Ню Йорк за 2,4 млрд. долара

Това е една от най-скъпите имотни трансакции с единична сграда в историята на Ню Йорк

10:44 | 21.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: wikimedia.org</em></p>

Снимка: wikimedia.org

Компанията майка на Google Alphabet купи емблематичната сграда Chelsea Market в Ню Йорк за 2,4 млрд. долара. Сделката ще позволи на компанията да разшири присъствието си в технологичния район на града, разположен по брега на река Хъдсън, съобщава Ройтерс.

Продажбата на комплекса, разположен на 110 000 кв.м и включващ търговски център на приземния етаж и пространство с луксозни заведения за хранене, е голям удар за компанията за управление на активи Jamestown. Тя придоби дял от 75% в бившата фабрика Nabisco, която по-късно се превръща в Chelsea Market, през 2003 г. за 280 млн. долара.

През 2011 г. Jamestown изкупи дяловете на партньорите си в сделка, която оцени сградата на 795 млн. долара според съобщения в медиите.

Chelsea Market се намира в съседство с централата на Google в Ню Йорк на Осмо авеню, една от най-големите сгради в града, която компанията купи през 2010 г. за 1,77 млрд. долара. Сградата също беше построена от Jamestown в партньорство с Taconic Partners.

Сделката затвърждава позициите на Ню Йорк като център на иновациите и инкубатор за млади технологични компании, каза Майкъл Филипс, президент на Jamestown. За продажбата беше съобщено за първи път в началото на февруари.

Тя показва също, че имотният пазар в Манхатън все още не е загубил силата си, казва Дъг Хармън, брокер в консултантската компания Cushman & Wakefield, който е представлявал Jamestown в сделката.

„Хората твърдяха, че пазарът е навлязъл в цикъл на застаряване“, допълва Хармън, който е бил посредник и при сделката с Google през 2010 г. Продажбата във вторник се превърна в една от най-скъпите имотни трансакции с единична сграда в историята на Ню Йорк.

Google наема площи и на Кей 57, който гледа към река Хъдсън, и така ще създаде комплекс от четири сгради в района.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още