IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конкурентът на Twitter на Тръмп иска да набере 1 млрд. долара

Медийната компания на бившия президент ще набере чрез борсовия си дебют през SPAC почти 300 млн. долара

11:56 | 02.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Бившият президент по време на партийно събитие през юли. <em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Бившият президент по време на партийно събитие през юли. Снимка: Bloomberg LP

Новата интернет платформа на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да събере до 1 млрд. долара чрез продажба на акции. Trump Media & Technology Group вече трябва да получи 293 млн. долара, ако стане публично дружество чрез сливането си със специално създаденото за това дружество (SPAC) Digital World Acquisition (DWAC), както бе планирано.

Новите продажби на акции вече трябва да отчитат интереса на поддръжниците на Тръмп и ежедневните дребни търговци към книжата на DWAC, твърдят двама запознати с процеса пред агенция Ройтерс. Trump Media и DWAC първоначално не са коментирали темата. 

Акциите на DWAC бяха оценени на десет долара всяка в първоначалната сделка с Trump Media през октомври. В сряда те затвориха с ръст от 7% на цена от 44,35 долара, след като Ройтерс съобщи за планираната продажба, като преди това отчетоха спад от 6%.

Тръмп се фокусира върху социалните медии, които преди това му обърнаха гръб, докато самият той остава лидер в анкетите за кандидат-президент на Републиканската партия през 2024 г.

Въпреки еуфорията съществува и известна доза скептицизъм. Ще минат месеци преди новото начинание да пусне първия си продукт - платформата за социални медии TRUTH Social.

Не е ясно как Тръмп планира да изгради платформа за социални медии в мащаба на Twitter през следващите няколко месеца, да не говорим за стрийминг услуга, което е следващата фаза от плановете на Trump Media.

Фокусът на Тръмп сега е свързан с позицията му в Републиканската партия и новия му медиен проект, който ще му даде възможност да се свързва с привърженици и да събира пари, след като достъпът му бе блокиран до платформите на Facebook и Twitter. Това би било ключово, ако той реши да търси втори президентски мандат през 2024 г.

Когато Тръмп за първи път се кандидатира за президент, той твърдеше, че богатството му възлиза на 10 млрд. долара. Сега силата на инвеститорите на дребно може да го доближи до тази сума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още