IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск "обмисля сериозно" идеята да създаде социална мрежа

Предприемачът загатна за потенциалните си планове в ново съобщение в Twitter

09:00 | 28.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Al Drago/Bloomberg</em></p>

Снимка: Al Drago/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск „обмисля сериозно“ изграждането на нова социална мрежа, обяви милиардерът в съобщение в Twitter в събота, предава Ройтерс.

Той написа това в отговор на въпрос на потребител в Twitter дали би обмислил варианта за създаването на социална мрежа, която да включва алгоритъм с отворен код, и която ще дава приоритет на свободата на словото, а пропагандата ще е минимална.

Мъск, който е активен потребител на Twitter, критикува социалната мрежа и нейните политики. Той заяви, че компанията подкопава демокрацията, като не успява да опази принципите на свободното слово.

Той публикува съобщението си, след като пусна анкета, в която пита потребителите на Twitter дали социалната мрежа се придържа към принципите на свободното слово, на което 70% от респондентите отговориха с „не“.

„Последиците от тази анкета ще бъдат важни. Моля, гласувайте внимателно“, написа Мъск в петък.

Ако Мъск реши да действа и да създаде нова платформа, той ще се присъедини към група от технологични компании, които се позиционират като пазители на свободното слово и които се надяват да привлекат потребителите, вярващи, че техните възгледи са потискани в платформи като Twitter, Facebook и YouTube.

Засега никоя от компаниите, включително Truth Social на Доналд Тръмп, конкурентите на Twitter – Gettr и Parler, както и видео платформата Rumble, не са успели да се доближат до мащаба и популярността на масово използваните услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още