IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: По-скъпият абонамент за Twitter няма да съдържа реклами

Милиардерът се съсредоточи върху структурните ограничения на Twitter в рамките на делото за свалянето на Tesla от борсата

08:22 | 23.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

По-скъпият абонамент за платформата на социалната медия няма да съдържа реклами, написа в Twitter собственикът на компанията Илон Мъск. 

Милиардерът също така заяви, че рекламите са „твърде чести в Twitter и твърде големи" и че през следващите седмици ще бъдат предприети стъпки за решаване на тези проблеми. 

Twitter не е коментирала темата пред Ройтерс.

Twitter печели почти 90% от приходите си от продажба на цифрови реклами и Мъск неотдавна отдаде „огромния спад в приходите" на правозащитни организации, които са притиснали марките да спрат рекламите си в Twitter.

По-рано през декември Мъск обяви, че основната синя отметка на Twitter ще има наполовина по-малко реклами и че до 2023 г. ще предложи по-високо ценово ниво без реклами.

А в петък Мъск бързо се съсредоточи върху структурните ограничения на Twitter, докато даваше показания по дело, заведено от инвеститори заради загуби, които според тях са били причинени от негови туитове за потенциално сваляне на на Tesla Inc. от борсата. 

Платформата за социални медии, в която Мъск изписа двете станали вече печално известни думи на 7 август 2018 г. – „финансирането е осигурено" (funding secured) - ограничава дължината на туитовете.

„Мисля, че можете да бъдете абсолютно правдиви. Но можете ли да бъдете изчерпателни? Разбира се, че не", заяви Мъск пред съдебните заседатели в съдебната зала в Сан Франциско, където се очаква да поднови показанията си в понеделник сутринта (местно време).

Състоянието на главния изпълнителен директор на Tesla, когато е изпратил туита, в който се споменава възможността автомобилната компания да бъде свалена от борсата на цена от 420 долара за акция, се превърна в основна тема на процеса, който започна през миналата седмица.

Адвокатът на групата инвеститори, завели делото, заяви, че Мъск е излъгал, като е казал, че е осигурил финансиране за свалянето на Tesla от борсата, което е накарало отделни инвеститори, които са разчитали на това и на други неверни твърдения, да вземат търговски решения, които са им стрували пари. 

Според адвоката, представляващ Tesla и Мъск, фразата е несъвършена стенограма на главен изпълнителен директор, който искрено се опитва да комуникира с акционерите за сделка, за която смята, че има финансиране.

Бойните линии бяха очертани по време на встъпителните изявления в сряда.

Главният ищец, инвеститорът Глен Литълтън, съди Мъск, Tesla и членовете на борда на Tesla от онова време. Той твърди, че туитовете са били неверни и са предизвикали колебания в цените на акциите, опциите и облигациите на Tesla, което е струвало на инвеститорите милиарди долари, както и иска обезщетение за тези загуби. Акциите на Tesla поскъпнаха с 11 % в деня, в който Мъск съобщи в Twitter за евентуално придобиване на Tesla, но след това върнаха ръстовете си и спаднаха още повече, тъй като се появиха въпроси относно сделката, която така и не се осъществи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:58 | 23.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още