IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалната мрежа Threads вече е официално достъпна в Европа

Това е най-голямата ѝ пазарна експанзия от старта на услугата през юли

17:22 | 15.12.23 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Meta Platforms пусна социалната си мрежа Threads и в Европа. Това се случи месеци, след като компанията майка на Facebook и Instagram предложи микроблогинг платформата в Съединените щати, пише Wall Street Journal.

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг обяви новината в Threads, като написа: „Отваряме Threads за повече държави в Европа“.

Миналия месец Wall Street Journal писа, че Meta планира да предложи услугата и в Европа от декември, като това ще е най-голямата пазарна експанзия от дебюта на Threads през юли.

При първоначалната си поява Threads стана достъпна на повечето пазари по света, но Meta се въздържа от пускането ѝ в Европейския съюз заради регулациите на блока за онлайн услугите, които са сред най-строгите в света.

Потребителите в ЕС могат да изберат да си създадат профил в Threads, който да е свързан с техния Instagram акаунт, или да ползват услугата без профил, за да търсят чужди профили, да браузват и споделят съдържание. При втория вариант обаче няма да имат опция да публикуват или да ползват каквито и да било интеракции със съдържанието, посочва Meta.

„Вълнуваме се да видим повече хора да използват Threads и ще продължим да се вслушваме в обратната връзка на общността, за да подобряваме допълнително изживяването за всички“, посочва компанията.

Meta твърди, че работи по подобряването на Threads от появата на услугата през юли, включително разработва уеб версия, възможност за редакция на публикации, търсене на ключови думи и поставяне на тагове на теми.

През октомври Зукърбърг посочи, че Threads има „малко под 100 млн. месечно активни“ потребители, като допълни, че смята, че те ще достигнат 1 млрд. за няколко години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 15.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още