IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея глобява Google със 194 хил. долара

Технологичният гигант събирал без позволение информация от мрежите за безжичен интернет в страната

14:46 | 30.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Южна Корея глоби Google със 194 000 долара за неразрешено събиране на данни от мрежи за безжичен интернет през 2009 г. и 2010 г., съобщава Mashable.

Информацията е събирана от превозните средства на Google, докато те правили снимки за услугата Street View.

Освен, че налага глоба на технологичния гигант Комисията по комуникации в Южна Корея нареди на Google да изтрие всички лични данни, които е събрала без да получи официално съгласие за това.

„Наказанието е първото по рода си, наложено на глобална компания, която е нарушила законите за защита на личните данни. Комисията ще накаже тези, които събират данни за корейските граждани, без изключение“, заяви председателят на Комисията по комуникации Лий Киънг – Джей.

Преди време Google беше глобена от Франция, Германия и 37 американски щата за неразрешено събиране на информация чрез използването на системите на Street View.

От своя страна компанията се извини и обеща да изтрие цялата информация, макар че този процес отне малко по-дълго от очакваното. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още