IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube ще прави своя версия за деца под 10 години

Целта ще бъде да се предложи сайт, на който родителите могат да се доверяват

09:59 | 19.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
YouTube ще прави своя версия за деца под 10 години

Най-големият сайт за видеосподеляне в света YouTube привлича хора от всички сфери на живота, за добро или за лошо.

Сега обаче сайтът, който е собственост на Google, съобщава, че ще разработва специален видеопортал за малки деца, като основната аудитория ще са малчугани под 10-годишна възраст, съобщава онлайн изданието TheNextWeb. За тази цел компанията дори сондира интереса на видеопроизводители, желаещи да създават съдържание, ориентирано към децата, твърдят различни източници, цитирани от друг технологичен сайт - The Information.

Целта ще бъде да се предложи сайт, на който родителите могат да се доверяват, без видео и коментари, които много възрастни биха предпочели децата да не виждат. Родителите биха могли, например, да получат достъп до специално приложение на мобилно устройство или телевизор, който включва само безопасните за децата видеоклипове. Продуктът обаче все още е далече от пазарната си премиера. Освен това още не е уточнено как точно ще работи и как ще генерира приходи, въпреки че се очаква да бъде безплатен и да разчита на реклами, които обаче ще трябва да отговарят на строги критерии.

YouTube и в момента има „безопасен“ режим за филтриране на неприлично съдържание, както и разполага с версия само за училища и университети, наречена YouTube EDU. И в двата варианта има реклами, като не подбират съдържанието по възрастова група.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още