IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джак Ма: Третата Световна война идва и това е добра новина

Глобалните конфликти ще накарат гиганти като САЩ и Китай да работят заедно, за да потушат обществени проблеми, смята основателят на Alibaba

10:11 | 10.06.15 г. 32
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Джак Ма: Третата Световна война идва и това е добра новина

Третата Световна война идва, но това е добра новина, смята един от най-богатите хора в Азия.

Основателят и изпълнителен председател на Alibaba Group Джак Ма заяви във вторник, че интернет и различните платформи ще породят вълна от глобални конфликти. Тя обаче няма да доведе до пропаст между страните, а ще накара гиганти като САЩ и Китай да работят заедно, за да потушат обществени проблеми, предава CNBC.

"Третата Световна война ще се случи, но тя няма да е между нациите", каза Ма по време на лекция, организирана от Икономическия клуб в Ню Йорк."В тази война ние ще работим заедно срещу болестта, бедността, изменението на климата. Аз вярвам, че това е нашето бъдеще". 

Ма заяви, че дейността за подбуждане на такъв конфликт е страстта на живота му. "Не става дума за пари, а за мечти", изтъкна предприемачът.

Китайският гигант в електронната търговия Alibaba работи активно за разширяването си в САЩ, осъществявайки мащабна обиколка на американския пазар тази седмица. Въпреки че някои предполагат, че Alibaba може потенциално да се превърне в пряк конкурент на Amazon в Щатите, други остават скептични за подобно развитие на нещата.

Ma обаче подчерта, че неговата компания не е аналогична на интернет гиганта на Джеф Безос.

"От гледна точка на Америка Amazon може би е единственият бизнес модел за електронна търговия, но ние сме различни", каза той, като обясни, че Alibaba не купува, продава или дори доставя продукти, нито пък разполага със складове.

Вместо това Ma вижда Alibaba в помощ на малките предприятия, които търсят успех на глобалния дигитален пазар, като призова и американските фирми да се включат.

"Ние имаме голямо уважение към eBay и Amazon, но виждам като възможност и стратегия за нас да помогнем на малкия бизнес в Америка да отиде в Китай и продава своите продукти там", каза той, добавяйки, че китайската средна класа продължава да расте.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 7 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 9 години
Айде, Мурджо, да ни разтълкуваш тайнствената манипулация, оти нещо не я схванахме.Начи ще има Трета световна, ама това е хубаво, даже прекрасно! Войната ще е Световна, ама няма да воюват държави и нации, а некви фирми. И нема да воюват, а ще работят заедно, щото китайските нема да пречат на американските. И в Третата световна всъщност Америка и Китай ще воюват срещу болести, бедност и климатични промени, войната ще е всъщност радост за милиардите жители на планетата...абе, да живей Третата световна!Требва верно да си много "манипулиран", за да намериш нещо в тази информационна шитня... ама ти по принцип си от тази категория, та лошо нема... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Не ходи :( И аз много пъти съм му казвал ама на, не ходи а прогресира :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 11 rate down comment 5
nobel
преди 9 години
*** разбира се - я му го обясни на човека. Човешкият живот до сега е бил само ВЪЗХОД. И никога не е имало Първа световна, Втора световна. За Голяма депресия да не говорим. Атомната бомба над Хирошима е измислица. Хитлер и Сталин са само литературни герои, които никога не са съществували. Лагери на смъртта? Глупости на търкалета. Всичко си е най-прекрасно и нито в Сирия, нито в Украина има война. А това, дето го говорят за загинали бежанци в Средиземно море си е една тъпотия - няма такова нещо. Във Виетнам, Афганистан и Ирак също никога не е имало войни и всичко там са цветя и рози.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 25 rate down comment 1
cokrat1
преди 9 години
Третата Световна война ще се случи, но тя няма да е между нациите",- ето това е казал Джак ***....заглавието на автора обаче е манипулативно...авторе с такива новини не си прави майтап---капиш гадно ***!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 9 години
Някой разбра ли какво изобщо се казва в тази статия?Я редакторите да проверят дали не са разменили заглавието?!То па едно заглавие! Както казва бай Иван Теслата - пиратка в нужника! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 17 rate down comment 2
kalendar
преди 9 години
Те сега ще направят прегледите задължителни...ще оредеят тия на свобода
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 20 rate down comment 3
data
преди 9 години
Пхахах , казах ти не си оригинален - запознай се с икономическата история . Такива кат теб ги има в изобилие . Но не се притеснявай , медицината се развива непрестанно - просто ходи редовно на лекар и си пий хапчетата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 10
Атанасио
преди 9 години
едно време хората са мислили ,че земята е плоска и слънсето се върти около неяСтава въпрос за науки от геология(колко петрол има) до 1-2-3 закон на термодинамиката и за глобалното затопляне е ясно и за финансовата катастрофа - иска малко четене и мислене и съм описал всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 8
Атанасио
преди 9 години
Идват 3 планетарни катастрофи - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/09/16/otvoreno-pismo.1148972 ,и ако не се вземат правилните мерки ще има граждански размирици и войни - милиарди жертви Идеята ми е да информирам повече хора а те още хора като геометрична прогресия за да има силно гражданско общество за да вземем мерки и следим ,и натискаме държ.власти да действат правилно за да избегнем 3-те планетарни катастрофи.Изпратил съм отвореното писмо на 3-те държ.власти ,министерства , ДАНС и БАН ,и ''4-власт'' ,и на Европ.комисия ,Парламент ,и на ООН но незнам дали са го прочели ,разбрали - не .че нещата не се знаят като цяло тоест проблема идва от ..... Доклада на ООН е грешен и съм обяснил подробно защо - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231Идеята ми е забрана на офшорки и т.н. регулации и данък лукс - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685с цел 6% бюдж.излишъци които се инвестират в определени неща
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 0
data
преди 9 години
Това са пълни глупости . Ако се поразровиш ще видиш че света е пълен с апокалиптици и това не е патент на нашето време . От векове е така и така ще бъде . Ти сам прецени кой крив и кой прав .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още