IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google си спечели още време за отговор на обвиненията на ЕК

Крайният срок компанията да докаже на Брюксел, че не нарушава антимонополните регламенти на ЕС във връзка с Android, е удължен до 7 септември

21:28 | 13.07.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Google спечели допълнително време, за да отговори на обвиненията на Европейската комисия (ЕК) в злоупотреба с господстващо положение заради операционната система за мобилни телефони Android, предаде Франс прес.

Комисията се е съгласила да удължи до 7 септември крайния срок за отговор на компанията на във връзка с обвиненията на ЕК за Андроид и приложенията му, съобщава говорител на американския технологичен гигант пред АФП, предава БТА.

През април ЕК уведоми Гугъл за своето предварително становище, че дружеството е в нарушение на антимонополните правила на ЕС и злоупотребява със своето господстващо положение чрез налагане на ограничения на производителите на устройства за операционната система Андроид и на операторите на мобилни мрежи. 

Решението за удължаване на срока за право на отговор до 7 септември вместо 27 юли е взето в деня на посещението на американския финансов министър Джейкъб Лу в Брюксел. В неговата програма имаше насрочена среща с еврокомисаря за конкуренцията Маргрете Вестагер.

Многото битки, започнати от Вестагер срещу американски компании заради опасения за конкуренцията, обтегнаха трансатлантическите връзки, отбелязва АФП. Освен Google ЕС разследва също Starbucks, Amazon и McDonald's за данъчни практики.

Лу, който е на обиколка из Европа, отново призова Великобритания и ЕС проявят гъвкавост в преговорите си по Брекзит, съобщи Ройтерс. Утре финансовият министър на САЩ ще бъде в Берлин за среща с германския си колега Волфганг Шойбле, информира АФП. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
Тава е
преди 7 години
Това е още едно доказателство за мъдростта на англичаните да излязат от сегашният ЕС и управлението на над националните компании.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още