IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция глобява Google със 150 млн. евро

Интернет гигантът ще обжалва решението

16:18 | 20.12.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френският регулатор на конкуренцията глоби Google 150 млн. евро за антиконкурентно поведение и за неясна реклама в Google Ads, предава Ройтерс.

Глобата е наложена в момент, в който Франция и други европейски държави продължават да са особено критични към големите технологични компании от САЩ като Google, Facebook, Apple и Amazon, които често са коментирани в негативен аспект и заради сравнително ниските данъци, които плащат.

През септември Google обяви, че ще плати близо 1 млрд. евро на френските власти, за да сложи край на разследване за финансова измама, започнато преди четири години.

Google, която е най-голямата интернет търсачка в света, се изправи и пред регулаторни проблеми заради съдържанието, което промотира в резултатите от търсенето и рекламите.

Изабел де Силва, ръководител на френския регулатор на конкуренцията, коментира на пресконференция, че доминацията на Google, в бизнеса с онлайн реклама е “изключителна”, тъй като американската компания има около 90% пазарен дял в тази област.

Google обяви, че ще обжалва глобата.

През януари френският регулатор за защита на данните глоби компанията 50 млн. евро за нарушаване законите за опазване на данните онлайн в Европейския съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Mit1
преди 4 години
Почти всичко е google ads реклама. Може би не си се вгледал, тъй като вече Гугъл рекламите са по-интерактивно от преди и не пише под или над тях google ads. Трябва да кликнеш, за да видиш дали е google ads.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Petar2015
преди 4 години
Вече не помня от кога не съм виждал google ads реклама...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още