IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смекчават правилата за ползване на мобилни устройства в самолетите

Таблети, електронни четци и смартфони ще могат да бъдат ползвани в ограничен режим през цялото време на полета

08:30 | 14.11.13 г.
Смекчават правилата за ползване на мобилни устройства в самолетите

Европейската агенция по авиационна сигурност (EASA) ще смекчи правилата за ползване на мобилни устройства на борда на самолетите. Съобщението идва само две седмици след като Федералната служба по авиация в САЩ заяви, че планира промени.

В близко бъдеще таблети, МР3-плеъри, смартфони или електронни четци ще могат да бъдат ползвани на борда на самолета през цялото време на полета, пише германското издание The Local.

Все пак всички персонални електронни устройства ще могат да бъдат ползвани в т.нар "flight mode”, който изключва възможността за провеждане на разговор. С други думи пасажерите все още няма да могат да разговарят по мобилните си телефони по време на полета.

Досега обаче, дори и в ограничителен режим, електронните устройства бяха забранени във фазите на излитане и кацане на самолета.

Очакванията са предложенията на EASA да бъдат публикувани до края на този месец и в най-скоро време да бъдат приложени от европейските авиокомпании. От агенцията коментират още, че продължават работата, която да позволи безопасните разговори по мобилни телефони по време на полети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още