IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

T-Mobile вдига годишната си прогноза след силен ръст на потребителската база

Компанията реализира печалба през второто тримесечие след четири поредни тримесечия на червено

18:49 | 31.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
T-Mobile вдига годишната си прогноза след силен ръст на потребителската база

Американският мобилен оператор T-Mobile повишава прогнозата си за годишния ръст на потребителската база, след като привлича по-голям от очакваното брой клиенти през второто тримесечие. В основата на добрите резултати стои агресивният подход на намаления на компанията, пише WBP Online.

Четвъртият по големина оператор в САЩ очаква да привлече между 3 и 3,5 млн. потребители на предплатени услуги през 2014 г., спрямо предишната си прогноза за ръст на потребителската база от 2,8 – 3,3 млн. клиенти.

T-Mobile добавя 1,5 млн. нови потребители към мрежата си между април и юни, като с това общият брой на клиентите достига 50,5 млн. души. Компанията успява да привлече 908 хил. клиенти на широколентовите ѝ услуги, при очаквания на анализаторите за 717 хил. нови потребители.

Приходите на компанията нарастват с 15,4% до 7,2 млрд. долара, надвишавайки прогнозите за 7 млрд. долара. Печалбата възлиза на 391 млн. долара (0,48 долара на акция), спрямо загуба от 16 млн. долара (0,02 цента на акция) преди година.

Това е първо тримесечие на зелено за T-Mobile след четири поредни тримесечни периода на загуба, благодарение на сделка за 731 млн. долара с Verizon. Принос за положителната печалба носят свалянето на цените и изгодните предложения, които успяват да привлекат потребители от конкурентните AT&T и Verizon Communications.

Добрите тримесечни резултати може да вдигнат цената на T-Mobile, която се очаква да бъде придобита от телекомуникационната компания Sprint Corp. Сделката обаче ще трябва да бъде одобрена от американските регулатори, които нееднократно намекнаха, че не биха искали броят на операторите в САЩ да намалява.

Цената на акциите на T-Mobile нараства с 1,5% до 31,5 долара за акция в началото на борсовата сесия в четвъртък.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още