IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът предлага солени глоби за неспазване на регламента за роуминга

На мобилните оператори ще бъдат налагани санкции между 10 хил. и 2 млн. лева с оглед важността на общото мобилно пространство в ЕС

15:12 | 07.01.15 г.
Кабинетът предлага солени глоби за неспазване на регламента за роуминга

Сериозни санкции ще бъдат налагани на мобилните оператори, които не спазват разпоредбите на ЕС за роуминга. Това предвижда проект на промени на Закона за електронните съобщения, одобрени по време на днешното заседание на Министерския съвет.

Според текстовете kd телекомуникационните компании, които нарушат правилата, ще бъдат налагани санкции от 10 хил. лева до 2 млн. лева. Големите глоби са определени с оглед важността на развитието на общото мобилно пространство в ЕС, уточняват от пресцентъра на правителството.

Припомняме, че от 2007 година Европейската комисия започна да въвежда пределни цени за разговорите в роуминг между страните от ЕС. В резултат на тези действия таксите за услугите намаляват с между 80 и 90% спрямо нивото от 2007 година, сочат разчетите на ЕК.

Проектът за промяна в законодателството е изготвен в изпълнение на ангажиментите на България като член на Европейския съюз за въвеждане на мерки по прилагането на Регламент (ЕС) №531/2012 относно роуминга в обществени мобилни съобщителни мрежи в рамките на ЕС, допълват от МС.

Създава се възможност Комисията за регулиране на съобщенията с решение да изиска от предприятието, след като му предостави възможност за изразяване на становище, да преустанови неизпълнението незабавно или в рамките на разумен срок.

С решението Комисията дава задължителни указания за отстраняване на неизпълнението и/или неговите последици и за привеждане на дейността на предприятието в съответствие с изискванията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още