IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След седем тримесечия Salesforce най-сетне излезе на печалба

Акциите скочиха с над 7% заради нови спекулации за кандидат купувачи на компанията

11:52 | 21.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
След седем тримесечия Salesforce най-сетне излезе на печалба

След седем поредни тримесечия на загуби конкурентът на германския софтуерен концерн SAP - Salesforce - отново излезе на печалба. Операторът на облачни услуги за компании отчете нетна печалба от 4,1 млн. долара, или 1 цент за акция, за първото тримесечие на фискалната година. Приходите се повишават с 23 на сто до 1,5 млрд. долара, предава Bloomberg.

Същевременно американската компания повиши прогнозата си за цялата година. Salesforce е изпреварила германския SAP в бизнеса с корпоративни услуги и поддръжка, заяви главният изпълнителен директор Марк Беньоф. „Съжалявам, SAP", пошегува се той по време на конферентния разговор с анализаторите.

Реакциите на борсата бяха еднозначни – акциите на Salesforce се повишиха в следборсовата сесия с над 7 на сто. Друга възможна причина за инвеститорите са и спекулациите, че американската компания е получила конкретни предложения за сливания. 

За потенциални интересуващи се се спрягат имената на Oracle, IBM и Microsoft. SAP изрично подчерта, че няма интерес към американската компания. Германският софтуерен концерн със седалище във Валдорф счита конкурента си за непродаваем заради високата му борсова оценка. Американската компания се оценява на над 49 млрд. долара. Ако се стигне до продажба на тези нива, това би билo най-голямото придобиване в софтуерния бранш.

Salesforce е доставчик на облачен софтуер за бизнеса. По същество това например са приложения, които вече не се продават на дискове и не се инсталират на мястото на клиента, а вместо това се предоставят онлайн от мейнфрейм компютри на доставчиците. Това спестява пари и дава възможност на клиентите да разполагат с актуален текущ софтуер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още